rdp ve hacking saldırılarına çözüm

Hacker Saldırıları ve Uzak Masaüstü Bağlantısı

RDP “Remote Desktop Connection” Windows çalıştıran bir bilgisayara, Uzak Masaüstü Bağlantısı kullanarak, aynı ağa veya İnternet’e bağlı olan ve Windows çalıştıran başka bir bilgisayardan erişilebileceğini ifade etmektedir. İnternet kullanımının artması ile birlikte, birçok yazılım internet üzerinden uzak masaüstü bağlantıları ile kullanılmaya başlanmıştır.

Bireysel bir kullanıcı olarak veya bir şirket çalışanı olarak, uzak masaüstü bağlantısı kurarak, bir arkadaşınızın bilgisayarına veya şirket bilgisayarınıza defalarca bağlanmış olabilirsiniz. Bu bağlantıda her iki tarafında rızası var.

Ancak Hacker dediğimiz ya da bilgisayar korsanı dediğimiz kişiler, şahsî bilgisayarlara veya çeşitli kurum ve kuruluşlara ait bilgisayarlara ve ağlara izinsiz olarak giriş yapan kişi demek olduğu için, bu kişiler verilerinize ulaştıktan sonra herşeyi yapabilir.

Tüm verilerinizi silebilir, şifreleyebilir yada şirketinizin gizli bilgilerini ele geçirip size şantaj yapabilir. Hacker olarak tabir ettiğimiz bu kişiler, firmalara ait sabit IP bloklarını tek tek port tarama metodları ile listeleyerek taramakta ve özellikle RDP yani Uzak Masaüstü Bağlantısı portları üzerinden bağlanarak siber saldırılar yapmaktadırlar.

Bilgisayar Korsanları, RDP (Remote Desktop) sunucularını tespit edip Bruteforce denilen siber saldırı metoduyla parolaları tespit edebilmektedir. Firmalardaki RDP sunuculara sızılması sonucu, oradaki kullanıcıların excel vb. office dosyalarının silinmesi veya o RDP bağlantısı üzerinden paylaşımda olan ağdaki diğer sunuculara sızılması mümkündür.

Bu RDP bağlantıları sadece RDP amaçlı lisanslanan sunucularda değil tek kullanıcı RDP lisansı olan tüm windows sunucuları da etkilemektedir. Logo, Netsis, Mikro gibi ERP leri kullanan tüm firmalar haricen bir RDP sunucusu kullanmasa bile mevcut SQL sunucularını RDP bağlantısı ile yönettikleri için hemen hemen tüm firmalar bu tehdit ile karşılaşabilir.

Bu manuel siber saldırılar virüsler kadar sık karşılaşılan bir tehdit olmasa da Türkiye içinde birçok küçük ve orta ölçekli firma bu saldırılar ile bilgisayar korsanları tarafından ciddi veri kayıplarına maruz bırakılmıştır. Mikro Yazılım, Logo Yazılım, Netsis Yazılım vb. birçok yazılım firması tarafından piyasaya sunulan ERP yazılımlarında, internete açık hackerların ulaşabileceği gerek sql (connection) bağlantılar olsun gerekse rdp uzak masaüstü bağlantıları olsun birçok işlem gerçekleştirilebilmektedir.

Bahsettiğimiz yazılımlardan birisini veya benzerini kullanan bir firma iseniz, muhtemelen düzenli aralıklar ile verilerinizi yedeklediğinizi, bu yedekleme işleminin bizzat sizin tarafınızdan veya bilgi işlem personeliniz aracılığıyla manuel olarak yedeklendiğini varsayabiliriz.

BackApp Otomatik Yedekleme Programı ile tüm verilerinizi, MsSQL veritabanı, dosyalar ve hatta tüm klasör verilerinizi sık ve güncel olarak (gün içinde birçok kez) otomatik olarak yedekleyebilirsiniz. Dosya ve klasörlerinizi, bulut sunuculara, taşınabilir disklere, isterseniz Nas cihazlara veya benzer tüm yedekleme çözümlerine yedeklemeniz mümkündür.

BackApp Otomatik Yedekleme Programı, yeni nesil programlama teknolojileri ile donatılmıştır. Bu nedenle hızlı ve kararlı bir yedekle çözümüdür. Son zamanlarda hacker saldırılarından hem bireysel kullanıcılar hemde firmalar etkilenmiştir. Bu nedenle daha sık yedekleme alabilen programlar kullanmak bir avantaj olmaya başlamıştır. Manuel yedek almak hem yorucudur hemde ciddi zaman almaktadır.

Ayrıca bilgi işlem personeliniz olsa bile, günün iş yoğunluğu ve temposunda, bilgi işlem personelleriniz bile bu önemli işi unutabilir. Bu nedenle, BackApp Dosya Yedekleme Programı kullanarak, tüm yedekleme işlemlerinizi otomatik hale getirmeniz, muhtemel kullanıcı hatalarından kurtulmanız size çok büyük faydalar sağlayacaktır.

BackApp Otomatik Yedekleme programımızın tüm avantajları hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, bizi aramanız yeterli olacaktır.

Bu Yazılarda İlginizi Çekebilir...